nagyméretű női bikinik

Tangák, vagy Tangabugyik

A tangák a 20. század második felében megjelent alsóneműk, a bugyik egyik fajtájába tartoznak. Bizonyos divattal foglalkozó szakkönyvek szerzői arról számolnak be, hogy a tangák vagy teljes nevükön tangabugyik Brazíliából származnak, és onnan indultak el világhódító útjukra, míg más források az európai kabarészínházakban tevékenykedő hölgyeknek tulajdonítják elterjedésüket, és van jó pár olyan vélemény is a történetről, miszerint, az eredetük a prostituáltak öltözködési szokásaira vezethetők vissza. Hogy mi az igazság, pontosan nem tudni, de az biztos, hogy Brazíliában már évtizedekkel korábban is viseltek tangát, míg az Egyesült Államokban és Európában csupán 1981-től vált nagy divattá. A kultúrtörténeti feljegyzések szerint, az 1920-as évek korai sztriptíz táncosai már ismerték és előszeretettel hordták, a mai tanga bugyihoz hasonló alsóneműt a férfi vendégek legnagyobb örömére. A tanga egy olyan kialakítású alsónemű vagy bikini alsó, melynek hátsó része sokszor egy keskenyebb pánt, vagy csak egy vékony kis zsinór, mely diszkréten hátul a popsi mélyedések között bújik meg, szabadon hagyva a viselőjének hátsó felét. Lényegében csak a szeméremtestet takarja el. Esztétikai előnye továbbá, hogy nadrágon vagy szoknyán át nem látszik a körvonala, így valóban diszkrét marad, és sokat sejtető. A tangabugyi egy nagyon erotikus ruhadarab, mely a csábítást is szolgálhatja a praktikum és az esztétikum mellett.  A tanga népszerűsége, az ezredforduló óta töretlen a nők körében, és a férfiak is nagyon szexinek tartják.  Az Egyesült Államokban egészen pontosan 1939-ben mutatták be az első frivol ruhadarabot a New York-i világkiállításon, és a tanga tökéletesen megfelelt annak a célnak hogy az intim “lényeget” eltakarja. Louis Réard francia divattervező 1946. júliusában mutatta be Párizsban az első tangabugyiját. 1981-et követően kezdett általánosan elterjedni a tanga, és kezdett a kereslet egyre jobban növekedni a termék iránt, vagyis ekkor került be Frederick Mellinger kaliforniai fehérneműboltjába, a Frederick’s of Hollywood árukínálatába a tanga. 1982-ben egy évre rá pedig, az azóta világhírűvé vált fehérneműbolt hálózat, a Victoria’s Secret, mely már neki is fogott a gyártásának és és forgalmazásának, valamint megjelentette saját tervezésű darabjait is a piacon.

nagyméretű szexi tangák

Tangák napjainkban

A tanga népszerűsége mára már egyértelműen elmondható, hogy az egyik legnépszerűbb alsóneműk közé tartozik mind a fiatalabb mind pedig a középkorú nők körében. Minden nő egyik alapkelléke a melltartó és a bugyi. Sok elgondolkodik azon a ruhásszekrény előtt állva, hogy bizonyos alkalmakhoz konkrétan milyen fajta alsónemű passzolna a leginkább, és a melltartó láthatóságára inkább fordítottunk nagyobb hangsúlyt mint a bugyinkra, pedig mind a kettő együttesen tartozik hozzá a női viselethez, és mind a kettő a nőiséget szimbolizálja a ruházkodás terén. Természetesen van aki a francia bugyira, vagy nagymamabugyira esküszik, hogy az kényelmes és praktikus, de mégis azért a modern nők körében ez egy népszerű viseletnek számít. Ami mellette szól, hogy mind szoknyákhoz, mind kosztümnadrághoz, vagy farmernadrághoz is jól passzol, és a szövet, vagy kosztüm illetve vékony anyagú nadrág esetében nem látszik annyira a kontúrja, hanem valamennyire diszkrét marad, mint mondjuk például a nagymamabugyinál sokkal erősebben látszik már a kontúr, olyan helyeken is, ahol biztosan nem szeretné senki sem láttatni azt. Nagyon nőies alsónemű, az egyik legnőiesebbé vált az évtizedek során. Számos fazonnal, anyaggal készülő fajtát ismerünk belőle, vannak olyanok, ahol vicces üzenetek olvashatók elöl, vannak selyem, és csipke, vagy átlátszó fajtájúak is, mára már nagyon széles az elérhető darabok köre. Nagyon fontos szempont, hogy igyekezzünk olyan anyagú alsóneműt választani, amiben egyrészt jól érezzük magunkat, másfelől a jól szellőző darabokkal, illetve a nem annyira testhez simuló fazonokkal elkerülhetjük a kellemetlen testszagokat és a fertőzéseket is. Van aki a szexiséget hangsúlyozza csak és minden esetben, sokan vannak úgy, hogy a szexi megjelenést próbálják meg a praktikummal, és az egészséges komfortérzettel kombinálni az ideális közérzet és állapot eléréséhez. Igenis van különbség a String, vagyis a pántos tanga bugyi és az egyszerű tanga között, a String bugyi egy sokkal szűkebbre szabott női alsó. Amennyiben szűk ruhát vagy testhez simuló szoknyát veszel fel, ez egy ideális választás, hiszen annyira kevés anyagból készül, hogy biztosan nem fog átlátszani. A férfiak ugye mint már említettük ezen cikkünkben is, kimondottan szexinek tartják ezt a típust, ezért nagyon ideális viselet egy randevúra is. Bátran vedd fel, és légy magabiztos. Klasszikus tangabugyi a String bugyikhoz képest a klasszikus tanga többet takar elölről és hátulról is. És mivel sokkal több anyagfelhasználással is készül, sokkalta kényelmesebb viselést biztosít viselőjének. Legyen szó farmerről, vagy más lenge ruháról, meleg időben szoknyáról, minden esetben szexi leszel benne. A brazil tanga ez a fajta az egyik legkényelmesebb típus a tangák között. Nem vág be sehol sem, hordhatod ruha, szoknya illetve nadrág alatt is, kényelmes de szexi viseletet jelent, mert ez a két fontos szempontot ötvözi. A fürdőruha alsók között is egyre fokozatosabban népszerűvé válik a brazil típusú tangabugyi.

szexi női tangák

C-String tanga

A Tangabugyik, legújabb generációja a C-String tanga. Magyarországon, még nem terjedt el annyira, bár divatszakértők szerint, ez csak idő kérdése és nálunk is nagy népszerűségre tesz majd szert. A tengerentúli rivaldafény egyik képviselője Kendall Jenner is villantott egy ilyen C-String típusú tangabugyival, és az estélyi kivágásából fakadóan melyet Fausto Puglisi divattervező álmodott meg, mindenki azt hitte, hogy bizony, alsó nélkül, ahogy a természet megalkotta, úgy jelent meg ezen a gálaesten. De mint később kiderült, egyáltalán nem arról volt szó, hogy fel szerette volna magára hívni a figyelmet, és “villantani” hanem csak lépést tart a korral meg a divattal, és sok mást megelőzve ebben úttörőnek számított. Ez az új bugyi a C-String” névre hallgat, és csak a leglényegesebb intim részeket takarja el. Minden bizonnyal ennek a legtöbb férfi nagyon örül, és semmiféle kivetnivalót nem talál benne. Hogy további divatos, egyszerű és letisztult vonalvezetésű fehérneműkre kiváncsi, azt megtekintheti az alábbi videóra kattintva.

Volt egy kisebb kutatás, vagy nevezzük “mikro” felmérésnek, melyben férfiakat kérdeztek arról, hogy szerintük melyik bugyifajta, kinek, milyen típusú nőnek áll jól. Természetesen, mivel ez egy kisebb mértékű kutatás volt, így az eredménye nem reprezentatív össztársadalmi szinten, de mindenképpen egyfajta kiindulási alap lehet számunkra nőknek. A kutatásban megkérdezett magyar férfiak korosztálytól függetlenül inkább a romantikus stílus kedvelői közé tartoznak. Nem feltétlenül szeretik a túlságosan hivalkodó, könnyűvérű nőkre emlékeztető darabokat.Természetesen vannak ilyenek is, de az átlag nem ilyen. Kedvelik viszont a sokat sejtető, áttetsző fehérneműfajtákat, például különösen a tangát. Színvilág tekintetében a világosabb színű, lágyabb tónusúak, illetőleg a klasszikus árnyalatok azok amik rabul ejtik a férfiak fantáziáját. Nagyon fontos továbbá, hogy a bugyi és melltartó színei harmonizáljanak egymással valamint a felső ruházattal. Ez így együttesen nagyon fontos részét képezte a nők alsóneműik felé támasztott óhajoknak, és elvárásoknak. Egy kevésbé előnyösebb popsin a vágykorbácsoló hatásúnak hitt tanga nagyobb valószínűséggel az ellenkező hatást érhetik el, akik így tesznek.

Nagyméretű plus size szexi modellek fehérnemű divatbemutatóját itt tudja megtekinteni.

Tangatípusok formájuk szerint:

 • G-String: a legvékonyabb modell, egyetlen keskeny és vékony pánttal
 • Tanga: 2-3 cm vastag a hátsó részen futó pánt, mely deréktájon kissé kiszélesedik
 • V-String: egy kicsit szélesebb a pántja, a G-String típusúhoz képest
 • T-back: a pántok alakja T formát képez
 • C- String: pánt nélküli, merevített típus

Tangatípusok anyaguk szerint

 • Pamut
 • Szatén
 • Selyem
 • Bőr
 • Elasztán
 • ezek kombinációja

Tangabugyik általános tisztítása

Ha tangánk vagy fehérneműnk kényesebb darab, akkor amennyiben van rá módunk, próbáljuk meg kézzel mosni, illetve ha mosógéppel mossuk akkor 40 C˚-os programot használjunk ehhez.  Fontos szempont továbbá, hogy a mosások alkalmával rendszeresen alkalmazzunk öblítő szert, vagy speciális kímélő öblítőszert, a ruha anyagának rugalmasságának megtartásához, ás a megkeményedés, vagy az anyag esetleges károsodásának elkerüléséhez. Ha kellemetlen a viselet főként, hogy intim területen viseljük, akkor nem fog a kedvelt ruhadarabjaink közé tartozni. A cél pedig a szexi kisugárzás, és ha nincs komfortérzetünk a viselt alsóneműben, akkor az kihat a kisugárzásunkra is, a mindennapokban.