nagymeretu ceruzaszoknya

Nagyméretű Ceruzaszoknya

A ceruzaszoknyáról és úgy általában véve a szoknyára, mint divatos női ruhaneműre mondja azt mind a közvélemény, mind pedig a divatszakmával foglalkozó szakértők, vagy tervezők, hogy ez az egyik legnőiesebb női ruhadarab. A ceruzaszoknya a szoknyafajták között talán az egyik legnőiesebb, ha nem a legnőiesebb a miniszoknya mellett, mely szinte minden nőnek igen jól áll, ha pedig valakinek szép, formás lábai vannak, akkor egyszerűen lehengerlő hatással van a férfiakra. A ceruzaszoknya egész hosszú múltra tekint vissza. Elődje az úgynevezett “hobble skirt” magyarul szó szerint “bicegő szoknya” volt, ami hosszúságából, valamint szűkített peremű kialakításából eredően igencsak nehézkessé tette a a nők járását. A modern értelemeben vett, ma is ismert ceruzaszoknyát Christian Dior francia divattervező mutatta be először a nagyvilágnak, az 1954-es esztendő őszi kollekciójának darabjaként. Ez a forma hamar népszerűvé vált és gyorsan elterjedt, viselése az üzleti világban sokáig kötelező előírás volt. A szoknya és a nadrág kapcsolatáról manapság már bátran állítható az, hogy egyenrangú ruhadarabnak számítanak, és a nők ruhatárából lassacskán kikopik és végleg eltűnőben van ez a klasszikus formájú ruhadarab. Ennek hátterében több érv is meghúzódik, úgy mint például, hogy egyáltalán nem praktikus, nem igazán kényelmes, és manapság vannak olyan nők, akiknek sajnos a szoknya viselésének puszta gondolatától is a rosszullét fogja el őket. Pedig ez a jellegzetesen nőiességet kifejező klasszikus darab nem egy adott korosztályú vagy alkatú nők kiváltsága ám. Bárki számára a klasszikus vonalakkal rendelkező, nőies, elegancia alappillérévé válhat. Valóban kecses sziluettet, és elegáns formát kölcsönöz viselőjének, amiért a férfiak kifejezetten rajonganak. Ősi időkre visszanyúló ösztönük alapján a kerek, homokóra sziluettet idéző alak és forma, egészséget, termékenységet szimbolizálnak számukra, amelyek úgy vonzzák őket mint mágnes a vasat. A ceruzaszoknya viselésekor a nők járása és tartása is teljesen megváltozik és átalakul. Magas sarkú cipővel vonzó és szexi, lapos sarkú lábbelivel pedig törékeny és ártatlan “kislányos” hatást kölcsönöz viselőjének.

nagyméretű divatos ceruzaszoknya

Hogy viseljük a ceruzaszoknyát a legelőnyösebb hatás eléréséért

 • Amennyiben túlságosan bő és hosszú pulóverrel, vagy pólóval viseljük, akkor azt a hatást érjük el, mintha a viselőjének felsőteste aránytalanul hosszabb és szélesebb lenne az alsótestéhez képest. Ennek következtében nagyon eltűnik a derék kecses formája. Ha tágabb, bővebb szabású felsőt választunk a ceruzaszoknyához, ajánljuk az elülső, derék részén picit lezseren betűrni magába a szoknyába, ezzel kihangsúlyozva a felsőtest arányait, valamint határait.
 • Teltebb formákkal rendelkező hölgyek esetében semmiképp sem javasolt a sok és vastag réteg, ami javasolt, mert előnyös az a mindenhol bő fazonok viselése. Az arányokat ez esetben is tartsák meg. Az oldalsó formákat érdemes alakítani, de természetesen az arányok megtartásával. Ajánljuk például a bőrdzsekit, vagy egy csinos blézert.
 • A cipő kérdés minden szoknya viselésénél nagyon befolyásoló hatással bír. A fekete szoknya és fekete cipővel együtt óvatosan kell bánni, mert nagyon megszabja az irányvonalat. Ez a kombináció, egy fekete harisnyával együtt lehet igazán előnyös és ütős, különben nagyon ki fog lógni az egységességből.  Nem mindegy milyen a cipő fazonja sem; vegyünk például egy a bokában elvágó cipőt, mely eleve a kialakítása miatt drasztikusan megtöri az egész sziluett harmóniáját. Érdemes a lábfej színéhez leginkább harmonizáló cipőt választani, vagy olyan kecsesen kivágott tetejű cipőt választani, mely minél inkább nyújtja a sziluettet, és árnyalja az összhatást.

Tanácsok a legelőnyösebb ceruzaszoknya kiválasztásához

 • az ideális hosszúság térdnél, vagy térd fölött nagyjából 2 ujjnyi távolságra végződik
 • a térd alatt érő fazonú “midi hossz” a valóban magas testalkatú nőknek áll jól, és elsősorban magassarkú cipővel
 • a túl világos színek alul hordva optikailag nézve mindig nagyítanak valamennyit
 • a túl nagy minták optikailag növelik a sziluettet – ha ezt a hatást szeretnének tegyünk így, ha nem akkor semmiképpen se
 • a sötét alapon apró minták azonban igazán előnyösek

Divattanácsadás-Szoknya

Kinek milyen fazon áll jól? 

Tegyük le a voksunkat egy jobb minőségű, mindig divatos klasszikus modell mellett, mely állandó társunkká lesz a stílusos öltözködés során. Teljesen mindegy, hogy soványak, teltek vagy éppen fiús alkattal rendelkezünk, mindenki megtalálja a számára ideális, és előnyösen megfelelő szabású szoknyát.

Telt és körte alkatú nők

A magas derekú ceruzaszoknya legjobb számukra, sosem lehet vele nagyot hibázni. A szélesebb derékkal, nagyobb popsival rendelkező nők, kifejezetten előnyösen ki tudják hangsúlyozni érzéki vonalaikat, a magas derekú ceruza szoknya segítségével. Olyan ceruza szoknya kell, amely a popsijukra nem annyira szorosan simul rá, míg a körte alkatú nők nyugodtan választhatnak popsira simuló magas derekú fazont, mely a nőies vonalaikat még hatásosabban kiemeli. A visszafogottan rakott szoknya fazon is jól áll a körte alkatú hölgyeknek, de kerüljük a túl sok redővel szabottat, mert felhívják a figyelmet, és odavonzzák a figyelmet az alakra, tehát az a rakott szoknya a legideálisabb, amelynek redői fokozatosan ritkulnak a szoknya aljához közeledve. A lágy redős fazon a körte alakot kerekdeddé varázsolja. Nézzük meg, hogy biztosan a csípő tetejénél illeszkedik a testünkhöz, vagy válasszunk hozzá kiegészítő gyanánt egy vékonyabb övet. Így testünk alsó részét is “harmóniába hozva” homokóra alkatot kölcsönözhetünk saját magunk részére.divatos női ceruzaszoknyaCeruzaszoknya

Ceruza szoknya, csípő alá beforduló szoknya-lefelé keskenyedik. Optikai hatás szempontjából kiemeli és kihangsúlyozza a combot, a vádlit, a popsit, a csípőt.
Javasoljuk hogy vagy kigyűrt vagy begyűrt felsőrésszel viseljük, mert előnyös hatást kölcsönöz. Előnyös viseletnek számít akkor, ha szeretnénk kihangsúlyozni olyan adottságainkat mint például formás, kerek, szép szabályos csípővonal, vagy a karcsú láb. Ajánljuk még keskenyebb csípőhöz is, de ha laposabb a popsink, azt is ki lehet vele hangsúlyozni, nem lesz előnytelen, hanem esztétikus hatást érünk el vele.

Ceruzaszoknya készülhet

 • Kordból
 • Farmerből
 • Selyemből
 • Műselyemből
 • Pamutból
 • Vászonból
 • Elasztál kombinációból
 • Szövetből
 • Muszlinból
 • ezek kombinációjából

Ceruzaszoknya tisztítása

A szoknyák tisztítása elsősorban attól az anyagtól függ amelyből a szoknya készült. Mosás előtt minden esetben  olvassa el a tájékoztatót, és nézze meg a címkén szereplő utasítást, és ennek megfelelően tisztítsa ruháját, hogy sokáig örömet szerezzen Önnek. A kényes anyagot, például selyem, inkább kézzel, vagy speciális kímélő tisztítószerrel és programmal mossuk.